Monique Wezenaar Pschychomotorische Kindertherapeut

Ik stel mezelf even voor

Monique Wezenaar, getrouwd en moeder van een dochter. Mijn affiniteit met kinderen is begonnen op de peuterspeelzaal die mijn dochter bezocht. Af en toe mocht ik invallen voor een afwezige leidster. Wauw, dit beviel mij zo goed dat ik de opleiding als pedagogisch medewerkster ben gaan volgen. Eenmaal aan het werk als leidster zag ik kinderen die moeilijk of niet tot spel konden komen. Echter miste ik de kennis om deze kinderen te begeleiden. Vervolgens heb ik mij aangemeld bij de HBO opleiding Spelbegeleiding, waar ik kennis heb opgedaan over de normale- en verstoorde ontwikkeling van het kind, speltraining, spelstimulering en spelbegeleiding.
Spelenderwijs heb ik mijn nieuwe kennis toe kunnen passen. Geweldig het werkt! Ik zag kinderen meer gaan spelen en samenspelen, wat zeer belangrijk is voor het jonge kind. Spelen stimuleert de gehele ontwikkeling van het kind. Naast de problemen van het spelen, kwam ik steeds vaker andere problemen tegen bij de kinderen. Om ook een antwoord te kunnen geven op deze problematiek heb ik de vaktherapeutische opleiding psychomotorische kindertherapie gevolgd. De cursus kindertekeningen lezen sluit goed aan bij psychomotorische kindertherapie. Wat een kind met spelen niet laat zien of ergens niet over durft te praten, laat dit in zijn tekeningen tot uitdrukking komen. Daarnaast heb ik de Rots & Water training gevolgd, dat is een sociale weerbaarheidstraining voor kinderen. En een Relax Kids cursus om kinderen op spelenderwijs kennis te laten maken met bewegen en ontspannen.  
Kortom nu heb ik een praktijk waar bewegen en spelen hulpmiddelen zijn om gedrag te veranderen en ontwikkeling te stimuleren.