Wat is PMKT?

Bewegen staat centraal bij de ontwikkeling van kinderen en daarom ook bij psychomotorische kindertherapie (PMKT). Bewegingsspel wordt als middel gebruikt om uw kind te begrijpen, maar helpt tevens het kind zich zelf te ontwikkelen, dingen te verwerken, problemen op te lossen, relaties aan te gaan of zijn eigen ik te versterken.

 

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende vormen van bewegen zoals; sport en spel, fijn-motorische activiteiten, creatieve vormen, fantasie- of symbolisch spel en sensorische activiteiten. Ieder kind heeft zijn eigen interesses, eigen behoeften en waardevolle kwaliteiten. Van daaruit worden er al spelend en bewegend oplossingen gevonden en nieuwe ervaringen opgedaan. U als ouder of verzorger, de belangrijkste persoon voor het kind, wordt nauw bij de therapie betrokken.

 

PMKT is vaktherapie. Als vaktherapeute heb ik mij te houden aan de kwaliteitseisen van de SRVB (Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen) zoals het volgen van nascholing en deelname aan inter- en supervisie. 

 

Bent u geïnteresseerd, wilt u aanvullende informatie of heeft u specifieke vragen dan mag u mij bellen, mailen of u maakt gebruik van het contactformulier.