Wie ben ik?

Monique Wezenaar, getrouwd en moeder van een dochter. Mijn affiniteit met kinderen is begonnen op de peuterspeelzaal die mijn dochter bezocht. Af en toe mocht ik invallen voor een afwezige leidster. Wauw, dit beviel mij zo goed dat ik de opleiding als pedagogisch medewerkster ben gaan volgen. Eenmaal aan het werk als leidster (op zowaar dezelfde peuterspeelzaal als waar mijn dochter op zat) zag ik kinderen die moeilijk of niet tot spel konden komen. Echter miste ik de kennis om deze kinderen te begeleiden.

Monique Wezenaar Psychomotorische Kindertherapeut Den Haag

Vervolgens heb ik mij aangemeld bij de HBO opleiding Spelbegeleiding in Amsterdam, waar ik kennis heb opgedaan over de normale- en verstoorde ontwikkeling van het kind, speltraining, spelstimulering en spelbegeleiding.

Spelenderwijs heb ik mijn nieuwe kennis toe kunnen passen. Geweldig het werkt! Ik zag kinderen meer gaan spelen en samenspelen, wat zeer belangrijk is voor het jonge kind. Spelen stimuleert de gehele ontwikkeling van uw kind. Naast de problemen van het spelen, kwam ik steeds vaker andere problemen tegen bij de kinderen. Ik heb me ingeschreven bij Le Bon Départ voor de HBO studie Psychomotorische Kindertherapie om ook een antwoord te kunnen geven op deze problematiek. Deze studie heb ik met succes afgerond. Daarnaast heb ik de Rots en Water training gevolgd, dat is een sociale weerbaarheidstraining voor kinderen. Ook heb ik een cursus kindertekeningen lezen gevolgd, wat inhoudt dat, wat een kind met spelen niet laat zien of ergens niet over durft te praten, dit in zijn tekening tot uitdrukking laat komen.